Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šišky z mletého masa

Hodnocení uživatelů:
25 minut 25 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů mleté hovězí maso
  • 2 kusy cibule
  • 1 kus vejce
  • 100 gramů vařená rýže
  • 3 špetky sůl
  • 3 špetky mletý černý pepř
  • 2 špetky kmín mletý
  • 2 špetky mletá červená páliva paprika
  • 100 mililitrů olej

Na obalování

  • 3 kusy vejce
  • 6 lžic hladká mouka

Na oblohu

  • 1 kus cibule
  • 1 kus červená paprika
  • 1 kus hlávkový salát

Příprava

  1. Oloupanou nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 2 lžících oleje.
  2. Maso rozdělíme na dvě části.
  3. Jednu část masa přidáme k cibuli a restujeme 5 minut.
  4. Druhou část masa dáme do mísy, přidáme jedno vejce, orestované maso s cibulí, uvařenou rýži, pepř, sůl, kmín a papriku.Důkladně promícháme.
  5. 3 vejce rozšleháme vidličkou.
  6. Z těsta tvarujeme šišky, které obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a smažíme zvolna na rozehřátém oleji.
  7. Podáváme na listech salátu obložené nakrájenou cibulí a nakrájenou paprikou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře