Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Skládaný koláč

Hodnocení uživatelů:
50 minut 25 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

Základní linecké těsto

  • 200 gramů tuk
  • 100 gramů cukr moučka
  • 1 kus vanilkový cukr
  • 1 kus vajíčko
  • 300 gramů hladká mouka

Tvarohová náplň

  • 500 gramů měkký tvaroh kostka
  • 3 kusy vajíčko
  • 1 kus vanilkový cukr
  • 150 gramů cukr krupice

Závěrečné piškotové těsto

  • 2 kusy vajíčko
  • 100 gramů hladká mouka
  • 80 gramů cukr krupice

Příprava

  1. Všechny suroviny k přípravě základního lineckého těsta si připravíme na vál a vypracujeme z nich hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.
  2. Odpočinuté těsto rozválíme na tvar odpovídající pečící formě. Do této tukem vymazané a moukou vysypané formy těsto přeneseme a propícháme na několika místech vidličkou. Necháme zapéct ve vyhřáté troubě při teplotě 180 C asi 5 minut.
  3. Dalším krokem je příprava tvarohové náplně. Všechny suroviny k její přípravě vložíme do šlehací nádoby, vyšleháme dohladka a naneseme ji na předpečený plát.
  4. Při závěrečné přípravě piškotového těsta nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme spolu s cukrem pevný sníh, opatrně do něj vmícháme žloutky a mouku. Těstem naplníme zdobící cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkáme na tvarohovou náplň ve tvaru mřížek.
  5. Nyní již koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 C asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout. Až poté nakrájíme na řezy.
Tip: Koláč můžeme před podáváním ozdobit čerstvým ovocem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře