Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Skleněné nudle s kuřecím masem a mladým zelím

Receptynakazdyden.cz
Křupavé mladé zelí, orientální chuť houby shiitake v kombinaci s marinovaným kuřecím masem a v neposlední řadě můj tip na přípravu skleněných nudlí, to je ten správný orient, který musíte vyzkoušet.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut

Ingredience

  • 500g skleněných ( rýžových nudlí )
  • 500g kuřecích prsních řízků
  • 100g pórku
  • svazek jarní cibulky
  • 100g mrkve
  • 1ks červené papriky
  • 100g mladého zelí
  • 2ks chilli papričky
  • koriandr
  • 50g sušených hub shiitake ( houževnatce jedlého )
  • 1 vejce
  • 20g solamylu
  • 50ml kvalitní sojové omáčky
  • 70ml olivového oleje
  • 1ks limetky
  • sůl
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujon kuřecí

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme sekanou chilli papričku, vejce, solamyl, štávu z limetky, část koriandru a vše důkladně promícháme. Takto naložené maso necháme nejlépe několik hodin v chladu odležet.
  2. Nudle zalijeme vřelým kuřecím vývarem, který jsme připravili z Knorr bujonu a necháme přikryté 10 minut, aby nabobtnaly a natáhly silnou chuť. Takto připravuji nudle již několik let a věřte, že ten rozdíl, jestli nudle vaříte v obyčejné vodě, nebo ve vývaru, určitě poznáte.
  3. Nudle scedíme, ale neproplachujeme. Vývar si necháme na podlévání „číny“, nebo přípravu polévky.
  4. Do rozpáleného oleje přidáme marinované kuřecí maso. Po kompletním orestování masa přidáme krájený pórek, cibulku, papriku, mrkev a zelí na nudličky a ke konci houby, které jsme na 15 minut namočili do studené vody, aby změkly.
  5. Vše důkladně orestujeme, podlijeme sojovou omáčkou, případně trochou vývaru a vmícháme do uvařených nudlí se zbytkem čerstvého koriandru.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře