Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Skopové řízečky s bramborem

Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 0,5 kilogramů skopová kýta
  • sůl
  • vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • olej
  • 0,5 kilogramů brambory

Příprava

  1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na menší řízečky, které zlehka naklepeme, osolíme a popeříme.
  2. Takto připravené plátky masa obalíme v trojobalu. Trojobal: hladká mouka, rozšlehané vejce s kapkou mléka a soli, strouhanka.
  3. Obalené řízečky necháme na krátkou chvíli odležet.
  4. Smažíme je dozlatova na rozpáleném oleji. Pro lepší chuť můžeme přidat lžíci sádla. Hotové řízečky vložíme ještě na 10 minut do rozehřáté trouby na plech, aby zkřehly.
  5. Podáváme s bramborem posypaným krájenou pažitkou.
Tip: Řízečky můžeme potřít česnekem. Docílíme tak intenzivnější chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře