Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

SKOŘIČÁK

Hodnocení uživatelů:
40 minut 30 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 250 mililitrů mléko
  • 2 kusy vaječný žloutek
  • 50 gramů máslo
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • 600 gramů hladká mouka
  • 40 gramů droždí

Náplň

  • 10 lžic cukr krupice
  • 3 lžičky skořice
  • 100 gramů máslo

Příprava

Z uvedených surovin zpracujeme těsto ručně nebo v pekárně a necháme nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý asi 0,5 cm. Po celé ploše potřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru smíchaného se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromad jako cop. Z pletence tvarujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut. Podle původního receptu se dělá jeden velký věnec ale těsta je poměrně dost i na dva menší (cca 25 cm průměr).
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře