Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Skořicový věnec
Hodnocení uživatelů :
20 minut
30 minut
8 porcí Náročné
Ingredience
Těsto
- 300 gramů hladká mouka
- 1 špetka sůl
- 120 mililitrů mléko
- 15 gramů čerstvé drožďí
- 30 gramů máslo
- 1 kus žloutek
- 1 lžíce cukr
Poleva
- 50 gramů máslo
- 4 - 5 lžic cukr krupice
- 3 lžičky skořice
Příprava
- Suroviny dáme do pekárny. Nejdříve tekuté pak sypké. Vykynuté těsto vyválíme na co nejtenčí.
- Připravíme směs z másla, cukru a skořice. Směsí potřeme placku.
- Placku zarolujeme. Váleček rozřízneme napůl. Vznilké dva prameny zarolujeme do sebe a vytvoříme věnec.Pečeme do zezlátnutí.
Tip: Hotový věnec můžeme pocukrovat.
Žádný nový komentář.