Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Skořicový věnec

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 8 porcí Náročné

Ingredience

Těsto

  • 300 gramů hladká mouka
  • 1 špetka sůl
  • 120 mililitrů mléko
  • 15 gramů čerstvé drožďí
  • 30 gramů máslo
  • 1 kus žloutek
  • 1 lžíce cukr

Poleva

  • 50 gramů máslo
  • 4 - 5 lžic cukr krupice
  • 3 lžičky skořice

Příprava

  1. Suroviny dáme do pekárny. Nejdříve tekuté pak sypké. Vykynuté těsto vyválíme na co nejtenčí.
  2. Připravíme směs z másla, cukru a skořice. Směsí potřeme placku.
  3. Placku zarolujeme. Váleček rozřízneme napůl. Vznilké dva prameny zarolujeme do sebe a vytvoříme věnec.Pečeme do zezlátnutí.
Tip: Hotový věnec můžeme pocukrovat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře