Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Skorotská Svatomartinská kachna

Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kilogramy kachna
  • 1 kus houskový knedlík
  • 1 hlávka zelí
  • 2 lžičky majoránka
  • 4 lžičky sůl
  • 1 lžička pepř
  • 1 lžička kmín
  • 2 kusy větší cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 kusy velké brambory
  • 4 plátky špek
  • 2 lžíce hladká mouka

Příprava

  1. Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do hrnce, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pomalu přivedeme k varu a necháme vařit do změknutí.
  2. Brambory nastrouháme co nejjemněji a smícháme je s hladkou moukou. Směsí zahustíme uvařené zelí. Špek nakrájíme na kostičky a necháme ho vyškvařit, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibulku a usmažíme dozlatova. Zelí ještě podle chuti dochutíme.
  3. Kachnu omyjeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a potřeme česnekem. Vložíme do pekáče. Pro výraznější chuť kachny ji můžeme předem naporcovat. Kachnu posypeme cibulí, zlehka podlijeme vodou a pečeme při 170 °C cca 2 hodiny.
  4. V průběhu pečení kachnu podléváme a poléváme výpekem, aby se nevysušila. Kachnu podáváme se zelím a knedlíkem.
Tip: Kachnu můžeme nakořenit den předem, její chuť bude výraznější.
Tip: Kdo nemá rád pach kachny, přidá při pečení 3 kávová zrnka a nakrájené jablko.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře