Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Skorotská Svatomartinská kachna
Hodnocení uživatelů :
30 minut
120 minut
4 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 2 kilogramy kachna
- 1 kus houskový knedlík
- 1 hlávka zelí
- 2 lžičky majoránka
- 4 lžičky sůl
- 1 lžička pepř
- 1 lžička kmín
- 2 kusy větší cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 kusy velké brambory
- 4 plátky špek
- 2 lžíce hladká mouka
Příprava
- Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do hrnce, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pomalu přivedeme k varu a necháme vařit do změknutí.
- Brambory nastrouháme co nejjemněji a smícháme je s hladkou moukou. Směsí zahustíme uvařené zelí. Špek nakrájíme na kostičky a necháme ho vyškvařit, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibulku a usmažíme dozlatova. Zelí ještě podle chuti dochutíme.
- Kachnu omyjeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a potřeme česnekem. Vložíme do pekáče. Pro výraznější chuť kachny ji můžeme předem naporcovat. Kachnu posypeme cibulí, zlehka podlijeme vodou a pečeme při 170 °C cca 2 hodiny.
- V průběhu pečení kachnu podléváme a poléváme výpekem, aby se nevysušila. Kachnu podáváme se zelím a knedlíkem.
Tip: Kachnu můžeme nakořenit den předem, její chuť bude výraznější.
Tip: Kdo nemá rád pach kachny, přidá při pečení 3 kávová zrnka a nakrájené jablko.
Žádný nový komentář.