Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Škvarkové knedlíky

Hodnocení uživatelů:
45 minut 10 minut 55 porcí Snadné S masem

Ingredience

Bramborové těsto

  • 600 gramů vařené brambory
  • 1 kus vejce
  • 1 lžička sůl
  • 300 gramů hrubá mouka

Náplň

  • 200 gramů mleté škvarky
  • 200 gramů měkký salám

Cibulka na posypání

  • 2-3 kusy cibule
  • 5 lžic olej

Příprava

  1. Vařené zchladlé brambory nastrouháme, zpracujeme těsto společně s hrubou moukou, vajíčkem a solí. Těsto necháme odpočinout a mezitím si připravíme náplň smícháním mletých škvarků a měkkého salámu. Ten buď také umeleme, nebo jenom nakrájíme na kostičky. Těsto vyválíme a nakrájíme na kostičky zkruba 6x6 cm. Lžičkou na každý čtvereček dáme náplň.
  2. Takto si připravíme všechny knedlíky a dáme si vařit vodu.
  3. Knedlíky dobře uzavřeme a zakulatíme v dlaních, aby nám náplň při vaření nevytekla. Vaříme 8-10 minut.
  4. Podáváme posypané smaženou cibulkou.
Tip: Rádi vaříme brambory se šlupkou, ani do tohoto těsta šlupky nevadí.
Tip: Jako přílohu můžeme podávat i zelí, tak jak ho máme rádi nebo špenát.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře