Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Škvarkové pagáčky

Hodnocení uživatelů:
90 minut 5 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 200 gramů škvarky mleté
  • 300 gramů mouka polohrubá
  • 10 gramů droždí
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 kusy žloutky
  • 3-4 lžíce smetana
  • 10 lžic mléko
  • 1 kus vejce na potření

Příprava

Kvásek zamícháme do mouky s ostatními přísadami. Těsto vyválíme, složíme do šátečku a to opakujeme 3x. Naposledy těsto vyválíme na prst silné. Vypichujeme malá kolečka a necháme je na plechu s pečícím papírem kynout asi 1 hodinu. Pak pomažeme vejcem a upečeme v horké troubě.
Tip: Některé škvarky mohou zůstat i celé, aby tam byly více cítit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře