Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Škvarkové placky

Připravte si skvělé placky s vůní oblíbených škvarečků. Tento recept měla ráda už i vaše babička!
Hodnocení uživatelů:
75 minut 25 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 50 mililitrů mléka
  • 1 lžička cukru
  • 20 gramů droždí
  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 150 gramů škvarků
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 mililitrů bílého vína
  • 1 bílek
  • 1 špetka kmínu a soli

Příprava

  1. V hrnku připravíme kvásek z mléka, cukru, droždí a lžíce mouky a necháme v teple vzejít.
  2. Na vál prosejeme mouku, přidáme škvarky, žloutek, sůl, vzešlý kvásek a víno.
  3. Vypracujeme vláčné těsto a zakryjeme utěrkou a necháme nakynout.
  4. Pak těsto tence rozválíme, čtyřikrát přeložíme a opět tence rozválíme.
  5. Kolečkem vykrajujeme placky, které vyskládáme na plech vyložené pečícím papírem.
  6. Necháme ještě 10-15 minut nakynout na plechu.
  7. Pak na nich tupou stranou nože uděláme mížku, potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme kmínem a solí.
  8. V předehřáte troubě upečeme dozlatova.
Tip: Vhodné jako chuťovaka pro návštěvu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře