Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Škvarkové placky

Hodnocení uživatelů:
20 min 50 minut 20 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1250 gramů hladké mouky
  • 300 gramů Nerozpuštěného na platky nakrájeného sádla
  • 300 gramů Škvarky pokrájené na malé kousky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce soli
  • 750 mililitrů mléka
  • 1 prášek do pečiva

Příprava

  1. Těsto: mouku, mléko nejdříve raději jen těch 750ml, ale můžeme přidat i více (ale raději přidávat až když uvidíme že se těsto nelepí), vejce, sůl, prášek do pečiva - zaděláme tužší těsto a přidáme tuhé sádlo (nesmíme rozpouštět !!!!!!) a škvarky (rozkrájené). Dobře proděláme, až se těsto nelepí na mísu. Necháme chvíli odpočinout asi 20 min.
  2. Pak vyklopíme a BEZ podmoučnění uděláme bochánky. Ty pak dáme na plech a rozmačkáme na tenké stejně silné placičky. Můžeme na nich udělat mřížky a posypat kmínem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C a když jsou ze zdola upečené, obrátíme a dopečeme z druhé strany. Plech nevymazávat, je to už dost mastné.
Tip: POZOR!!!!! peče se to zespodu, tak aby jste si nemysleli, že nahoře to vypadá furt stejně a pak je neměli zespodu úplně černé. Jedna strana trvá zhruba 6min pak obrátíme a opět cca 6min, ale liší se to dle jak komu peče trouba.
Tip: Taky si dejte pozor na sůl, je to zrádné, raději dejte méně než více, aby jste to neměli moc slané každý solí jinak.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře