Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sladcí ježci

Hodnocení uživatelů:
80 minut 40 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 350 gramů hladká mouka
  • 50 gramů cukr krupice
  • 200 gramů Hera
  • 100 gramů máslo
  • 1 kus vejce
  • 50 gramů čokoláda na vaření
  • 2 sáček ořechy lískové

Příprava

  1. Z mouky, tuku, cukru a vejce uhněteme těsto. Rozdělíme si na menší kousky. Do každého dílku zabalíme 1 lískový ořech (nebo mandli) a vytvarujeme ježka - je lépe dělat malé a kulaté se zvednutým čumákem, těsto se při pečení lehce rozlije. Pečeme asi 15 minut dokud ježci nezrůžoví cca na 150 - 160 stupňů. Po upečení ježky necháme zchladnout.
  2. Rozpustíme čokoládu.Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem.Zbylou čokoládou a špejlí doděláme ježkům oči.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře