Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sladké bramboráčky se švestkami

Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů syrové brambory
  • 12 kusů zralé švestky
  • 100 gramů švestková povidla
  • 50 gramů mletého máku
  • 1 kus vejce
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička cukr
  • 1 špetka sůl
  • 50 gramů cukru

Příprava

  1. Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky, přebytečnou vodu z brambor vymačkáme.
  2. Přidáme vejce, mouku, lžíci cukru a sůl, promícháme a v rozehřátém lívanečníku vytřeném olejem z těsta pozvolna usmažíme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené).
  3. Rozložíme je na plech, polovinu bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme je směsí máku s cukrem.
  4. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova 15-20 min. při 170°C.
  5. Hotové bez švestky potřeme povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a můžeme podávat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře