Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Slaninová bábovka s olivami
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
25 minut
45 minut
12 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 300 gramů polohrubá mouka
- 150 mililitrů mléko
- 1 lžička cukr
- 20 gramů droždí
- 2 kusy vejce
- 1 lžička sůl
- 1 lžička provensálské koření
- 3 lžíce olej
- tuk a strouhanka do formy
- 100 gramů olivy plněné papričkou
- 150 gramů anglická slanina
Příprava
- Do velké zadělávací mísy prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. V mléce rozmícháme cukr, nalijeme ho do důlku, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít. Pak přidáme vejce, lžičku soli, provensálské koření, olej a vše dobře promícháme. Vypracujeme hladké řidší těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- Mezitím rozpůlíme olivy. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Olivy i slaninu vmícháme do vykynutého těsta.
- Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 45 minut. Bábovku vyklopíme z formy (lépe se uvolní, když ještě horkou formu obalíme utěrkou navlhčenou ve studené vodě), necháme ji vychladnout a pak nakrájíme.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.