Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Slaninová bábovka s olivami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 45 minut 12 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 150 mililitrů mléko
  • 1 lžička cukr
  • 20 gramů droždí
  • 2 kusy vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička provensálské koření
  • 3 lžíce olej
  • tuk a strouhanka do formy
  • 100 gramů olivy plněné papričkou
  • 150 gramů anglická slanina

Příprava

  1. Do velké zadělávací mísy prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. V mléce rozmícháme cukr, nalijeme ho do důlku, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít. Pak přidáme vejce, lžičku soli, provensálské koření, olej a vše dobře promícháme. Vypracujeme hladké řidší těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Mezitím rozpůlíme olivy. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Olivy i slaninu vmícháme do vykynutého těsta.
  3. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 45 minut. Bábovku vyklopíme z formy (lépe se uvolní, když ještě horkou formu obalíme utěrkou navlhčenou ve studené vodě), necháme ji vychladnout a pak nakrájíme.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře