Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Slaninovo-česnekový quiche se sýrem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

těsto

  • 250 gramů hladká mouka
  • 75 gramů rostlinný tuk Hera
  • sůl, mletý černý pepř
  • 3 lžíce olej
  • 6-8 lžíce voda
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • rostlinný tuk Hera na vymazání formy

náplň

Příprava

  1. Heru rozdrobíme do mouky, osolíme špetkou soli, opepříme a poté přidáme olej a vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme, necháme v lednici 2–3 hodiny (i přes noc) odležet.
  2. Česnek promačkáme lisem. Cibuli očistíme, nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vypečeme z ní sádlo v pánvi, přidáme cibuli a osmažíme ji, nakonec přijde česnek; kdyby bylo málo sádla, přidáme olej. Po půl minutě stáhneme z ohně.
  3. Na pomoučeném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu o průměru 26 cm s nízkým lemem tak, aby tvořilo okraje. Vidličkou je propícháme, poté rovnoměrně rozložíme šunkovou náplň.
  4. Žloutky vyšleháme se smetanou na vaření, osolíme, přidáme strouhaný sýr a nakonec i tuhý sníh z bílků. Rovnoměrně rozprostřeme na náplň.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (v horkovzdušné troubě 180 °C) zhruba 40 minut. Kdyby povrch moc červenal, přikryjeme ho alobalem. Před rozkrájením necháme zhruba 40 minut odpočinout. Podáváme horké nebo vlažné.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře