Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Slaninovo-klobásový talíř

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 50 dekagramů brambor
  • 1 kus fialová cibule
  • 10 dekagramů uzené, vařené císařské slaniny
  • 10 dekagramů uzené klobásy
  • 1 dl smetany
  • 1 lžička červené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 kusy vejce
  • Knorr Aromat
  • čerstvě namletý barevný pepř

Příprava

  1. Brambory ve slupce uvaříme, ale ne moc naměkko, pak je očistíme, a necháme vychladnout. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka. Na jedné pánvi na oleji podusíme cibuli, přidáme slaninu a společně pečeme dobrých 5 minut. Přidáme klobásu, chvíli pečeme, pak ochutíme červenou paprikou a podlijeme 0, 5 dl vody, aby paprika nepřipálila.
  2. Brambory nakrájíme na kolečka a přidáme do pánvi k slanině a ke klobáse, pak podlijeme smetanou. Na pomalém ohni pod pokličkou čas od času opatrně zamícháme a vaříme ještě 5 minut. Podle chuti můžemed ochutit kořením.
  3. Na pánvi upečeme volská oka, které pak dáme na vrch připraveného jídla, ochutíme čerstvě namletým barevným pepřem, mírně osolíme. Podáváme teplé.
Tip: Podáváme s čerstvým chlebem a lahůdkovými okurkami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře