Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šlehačková buchta s čokoládou

Hodnocení uživatelů:
65 minut plech Středně obtížné

Ingredience

Krém

  • 1 litr šlehačky 33%
  • 2 kusy vanilkového cukru
  • 1 lžička instantní kávy
  • 2 balení ztužovače šlehačky

Těsto

  • 15 dekagramů polohrubé mouky
  • 15 dekagramů cukru krupice
  • 6 vajíček

Dle potřeby

  • máslo na vymazání plechu + mouka
  • 200 gramů čokoládového krému - nutela
  • 1/2 balení hořké čokolády

Příprava

Z bílků našleháme hustý sníh, postupně přidáme žloutky, cukr a pol. mouku. Dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Na horký piškot rozetřeme nutelu a necháme vychládnout. 1/2 l šlehačky, 1 ztužovač, 1 lžičku kávy a vanilkový cukr vyšleháme. Kávovou šlehačku natřeme na piškot potřený nutelou. Další 1/2 l šlehačky, ztužovač a vanilkový cukr vyšleháme a natřeme na kávovou vrstvu šlehačky. Nakonec moučník posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme na 2 hodinky uležet do lednice.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře