Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Šlehačkový dort s letním ovocem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
35 minut
45 minut
12 porcí Středně obtížné
Ingredience
korpus
- 6 vajec
- 180 gramů krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 180 gramů hladké mouky
- 20 gramů kakaa
- 50 gramů rostlinného tuku Hera
- Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
krém, zdobení
- 500 mililitrů smetany ke šlehání
- 200 gramů drobného ovoce (maliny, borůvky, rybíz, jahody)
- 50 gramů krupicového cukru
- 50 gramů mléčné čokolády
- 200 gramů čokoládové polevy
Příprava
- Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme prosátou mouku s kakaem a zchladlou rozpuštěnou Heru.
- Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a vložíme ji do trouby. Korpus pečeme při 170 °C asi 45 minut.
- Ovoce očistíme. Z vychladlého korpusu seřízneme svrchu asi 1 cm silný plátek a rozdrobíme ho. Ze smetany a cukru připravíme tuhou šlehačku. Rozdělíme ji na dvě části. Do jedné z nich vmícháme drobečky korpusu a nastrouhanou čokoládu.
- Zbylý korpus vodorovně prokrojíme. Spodní díl potřeme polovinou šlehačky s drobečky a poklademe částí ovoce. Navrch naneseme zbylou šlehačkou s drobečky a přitiskneme vrchní díl korpusu. Povrch dortu potřeme částí neochucené šlehačky a přelijeme polevou.
- Dort uložíme do chladna. Když zatuhne, dozdobíme ho zbylou šlehačkou a ovocem.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.