Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šlehačkový dort s letním ovocem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 45 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 6 vajec
  • 180 gramů krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 gramů hladké mouky
  • 20 gramů kakaa
  • 50 gramů rostlinného tuku Hera
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

krém, zdobení

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme prosátou mouku s kakaem a zchladlou rozpuštěnou Heru.
  2. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a vložíme ji do trouby. Korpus pečeme při 170 °C asi 45 minut.
  3. Ovoce očistíme. Z vychladlého korpusu seřízneme svrchu asi 1 cm silný plátek a rozdrobíme ho. Ze smetany a cukru připravíme tuhou šlehačku. Rozdělíme ji na dvě části. Do jedné z nich vmícháme drobečky korpusu a nastrouhanou čokoládu.
  4. Zbylý korpus vodorovně prokrojíme. Spodní díl potřeme polovinou šlehačky s drobečky a poklademe částí ovoce. Navrch naneseme zbylou šlehačkou s drobečky a přitiskneme vrchní díl korpusu. Povrch dortu potřeme částí neochucené šlehačky a přelijeme polevou.
  5. Dort uložíme do chladna. Když zatuhne, dozdobíme ho zbylou šlehačkou a ovocem.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře