Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Slepičí polévka - pařátová „ halloween soup“

Připravte si polévku z netradiční suroviny plnou kolagenu!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 kilogram chlazených slepičích nohou s pařáty (dovoz Maďarsko)
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ¼ bulvy celeru
  • 4 kusy nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky celého pepře
  • 1 cibule
  • dle chuti nudle, sůl

Příprava

  1. Slepičí nohy s pařáty pořádně očistíme. Vložíme do hrnce se studenou vodou. Vývar táhneme pomalu k bodu varu. Jak se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji průběžně odstraňujeme. Jakmile se již všechna bílkovina vysrážela, vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme. Dále vaříme tak, že vývar jen probublává v nezakrytém hrnci. Asi po dvou hodinách vývar scedíme, a vyvařené nohy s pařáty vyhodíme.
  2. Do čistého scezeného vývaru vložíme nakrájenou mrkev, nudle a knedlíčky dle chuti (upřednostňuji játrové). Pomalu vaříme do změknutí knedlíčků a nudlí a podáváme.
Tip: Netradičně tradiční jen v ČR nedostupná surovina, ale v Maďarsku všude nabízená :)
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře