Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Slezský koláč s drobenkou
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
25 minut
35 minut
20 porcí Snadné Bezmasé
Ingredience
těsto
- 4 kusy vejce
- 200 gramů krupicový cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- špetka sůl
- 200 gramů rostlinný tuk Hera
- 250 gramů polohrubá mouka
- Hera a hrubá mouka do formy
náplň
- 500 gramů jablka
- 1 kus citrónová šťáva
- 50 gramů krupicový cukr
zdobení
- 50 gramů rostlinný tuk Hera
- 80 gramů polohrubá mouka
- 50 gramů krupicový cukr
Příprava
- Nejprve si připravíme těsto. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s krupicovým i vanilkovým cukrem a herou do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Obě vaječné hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku.
- Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rozetřeme do něj těsto a předpékáme ho v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.
- Mezitím připravíme náplň. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a dužinu i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je citronovou šťávou z 1 citrónu a posypeme cukrem. Na drobenku smícháme heru, mouku a cukr.
- Předpečený koláč vyjmeme z trouby, ihned na něj rozložíme plátky jablek a posypeme drobenkou. Koláč dopékáme při 180 °C dalších 20 minut. Necháme vychladnout v pekáčku a pak nakrájíme na kousky.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.