Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Slezský koláč s drobenkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 35 minut 20 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

těsto

  • 4 kusy vejce
  • 200 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • špetka sůl
  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 250 gramů polohrubá mouka
  • Hera a hrubá mouka do formy

náplň

  • 500 gramů jablka
  • 1 kus citrónová šťáva
  • 50 gramů krupicový cukr

zdobení

Příprava

  1. Nejprve si připravíme těsto. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s krupicovým i vanilkovým cukrem a herou do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Obě vaječné hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku.
  2. Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rozetřeme do něj těsto a předpékáme ho v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.
  3. Mezitím připravíme náplň. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a dužinu i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je citronovou šťávou z 1 citrónu a posypeme cukrem. Na drobenku smícháme heru, mouku a cukr.
  4. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, ihned na něj rozložíme plátky jablek a posypeme drobenkou. Koláč dopékáme při 180 °C dalších 20 minut. Necháme vychladnout v pekáčku a pak nakrájíme na kousky.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře