Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažená jablka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 2 - 3 kusy jablka
  • 1 kus vejce
  • 120 mililitrů mléko
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce moučkový cukr
  • 1 sáček skořicový cukr

Příprava

  1. Jablka zbavíme slupky a vykrojíme jádřince tak, aby nám zůstalo jablko v celku. Pak nakrájíme jablka asi na půl centimetrové plátky. Komu to takto nepůjde, může nejprve jablko nakrájet na plátky a pak z jednotlivých plátků vyříznout jádřinec.
  2. V misce si vyšleháme vejce, mléko, mouku a cukr dohladka.
  3. Ve vzniklé směsi pak namáčíme jablka, aby byly celé namočené. Jablka pak smažíme na rozpáleném oleji. Hotová jablka posypeme skořicovým cukrem.
Tip: Pokud neděláme jablka pro děti, můžeme do směsi přidat i lžíci rumu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře