Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažená játra v kachním sádle se zeleninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
135 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 50 dekagramů kuřecích jater
  • 250 gramů kachního sádla
  • 2 kusy cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 mrkev pěkně velká
  • 1 paprika nebo lečo
  • 1 lžička estragonu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • pepř
  • Knorr Aromat

Příprava

  1. Játra očistíme, propláchneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na větší kousky, papriku na kostičky a mrkev na tenké nudličky. V pánvi s pokličkou rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mrkev, papriku a prolisovaný česnek, mírně osolíme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme.
  2. Když zelenina změkne, přidáme játra a pěkně pomalu, za častého míchání opékáme. Dusíme do měkka asi 10-15 minut. Když jsou napůl hotová, podle chuti je osolíme, opepříme, dochutíme Knorr Aromatem, estragonem a majoránkou. Dál smažíme na větším ohni. Poté vyjmeme kousek jater, úpřekrojíme a zkontrolujeme, zda nejsou uvnitř ještě krvavá.
  3. Jsou-li hotová, pomocí sítka vyndaváme játra ze pánve a přendáváme je do tepluvzdorné nádoby. Zbylé sádlo přecedíme na játra.
  4. Necháme vychladnout a pak do té doby než je konzumujeme, je necháme přikryté v lednici.
Tip: Podáváme s čerstvým chlebem nebo topinkou.
Tip: Můžeme použít i jiný druh drůbežích jater.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře