Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažená vepřová játra

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 2 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřová játra
  • dle potřeb hl. mouka
  • dle potřeb vejce
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl

Příprava

  1. Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá.
  2. Nachystáme si hl. mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v klasickém trojobalu tedy v mouce, vejci a strouhance. Na rozpuštěném sádle v pánvi smažíme obalená játra pomalu do zlaté barvy.
  3. Podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem. Před servírováním nezapomeneme usmažená játra osolit. Výborné jsou i s chlebem za studena.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře