Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Smažená vepřová játra
Hodnocení uživatelů :
10 minut
45 minut
2 porce Snadné S masem
Ingredience
- 1 kilogram vepřová játra
- dle potřeb hl. mouka
- dle potřeb vejce
- dle chuti pepř
- dle chuti sůl
Příprava
- Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá.
- Nachystáme si hl. mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v klasickém trojobalu tedy v mouce, vejci a strouhance. Na rozpuštěném sádle v pánvi smažíme obalená játra pomalu do zlaté barvy.
- Podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem. Před servírováním nezapomeneme usmažená játra osolit. Výborné jsou i s chlebem za studena.
Žádný nový komentář.