Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažené žampiony

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 500 gramů žampióny
  • 150 gramů strouhanka
  • dle pořeby vejce
  • dle potřeb hladká mouka
  • dle potřeb olej

Příprava

  1. Žampiony očistíme a pokud jsou příliš velké, pokrájíme i na menší kousky, například na půlky. Jednotlivé žampiony osolíme.
  2. Osolené žampiony nejdříve obalíme v hladké mouce.
  3. Potom je obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Obalené žampiony pečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.
Tip: Abychom se zbavili přebytečného oleje, můžeme žampiony odkládat na ubrousek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře