Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažené žampiony s domácím dipem

Hodnocení uživatelů:
15 minut 35 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Žampiony

  • 800 gramů žampióny
  • 2 kusy vejce
  • 2 lžíce olej
  • dle chuti sůl
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1 hrnek strouhanka

Dip

  • 1 balení zakysaná smetana
  • 2 lžičky kečup

Příprava

  1. Žampiony opláchneme, zbavíme nožiček a sloupneme vrchní vrstvu. Vejce rozšleháme a osolíme.
  2. Obalíme žampiony v trojobalu - nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
  3. Připravené žampiony dáme do rozehřátého fritovacího hrnce, nebo rozpálíme olej na pánvi a žampiony pěkně dozlatova usmažíme. Podáváme s vařenými brambory.
  4. Příprava dipu: V misce smícháme zakysanou smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme na jemno nakrájenou pažitku a dvě lžičky kečupu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře