Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažený hejk v pikantním těstíčku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

Příprava

  1. Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).
  2. Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové natě. Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě, tak ji v něm obalíme a obalené ryby vkládáme do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.
  3. Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Tip: Vzhledem ke své pevnější konzistenci je velmi vhodná i k obalení v klasickém trojobalu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře