Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažený kuřecí řízek plněný pancettou, sušenou šunkou a goudou

Gouda je úžasný sýr. Zkuste ho spojit s pancettou a sušenou šunkou do úžasné náplně kuřecího řízku!
Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky pancetty
  • 4 plátky sušené šunky
  • 100 gramů nastrouhaného sýru gouda
  • 1 hrst sekané petrželové natě
  • dle chuti strouhanka, vejce, hladká mouka, sůl, pepř, vepřové sádlo

Příprava

  1. Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“. Takto připravené kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě osolíme, opepříme. Na každý plátek masa položíme kolečko pancetty, plátek sušené šunky a hromádku nahrubo nastrouhaného sýru a přidáme trochu sekané petrželové natě.
  2. Takto připravené plátky přehneme v polovině a rukou celý balíček tlakem dlaně zploštíme a okraje spíchneme za pomocí kovových jehlic. Připravíme si suroviny na klasický trojobal (hl. mouka - vejce - strouhanka) a připravené naplněné kuřecí prsa obalíme. Do vyšší pánve si dáme rozehřát vepřové sádlo ve vyšší vrstvě, a jakmile je správně rozpálené vkládáme plněná kuřecí prsa, a pomalu smažíme do zlaté barvy a křupavého stavu. Pokud je vrstva sádla dosti vysoká není nutno obracet. Do zlatova usmažené kuřecí řízky necháme na ubrousku okapat, a podáváme překrojené šikmým řezem. Vhodnou přílohou bramborová kaše.
Tip: Podáváme s bramborovou kaší.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře