Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažený květák

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Příprava

  1. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, omyjeme a dáme vařit do osolené vody asi na 5 - 10 minutek. Záleží na velikosti růžiček.
  2. Uvařený květák vyjmeme z vody, necháme vychladnout a oschnout. Pak ho ještě malinko osolíme, pokud je třeba a obalujeme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  3. Na pánvičce si rozehřejeme olej a obalený květák v něm smažíme ze všech stran. Ideální je smažit ve fritovacím hrnci, lépe se opeče. Podáváme například s bramborem.
Tip: Kousky květáku klademe na ubrousek, abychom odsáli přebytečný olej.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře