Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smažený řízek

Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 150 gramů řízek (výběr druhu masa dle chuti)
  • 2 kusy vejce
  • 200 gramů hladká mouka
  • 250 gramů jemná strouhanka
  • 1/2 litru olej na smažení

Příprava

  1. Maso omyjeme, osušíme, posolíme a jemně naklepeme na tenké plátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Prsty jemně přitlačíme trojobal k masu.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme do něj řízky tak, aby se do oleje celé ponořily a rychle je z obou stran osmažíme. Jen tak se maso zatáhne, nepustí šťávu a zůstane křehké. Zmírníme teplotu oleje a řízky dosmažíme dozlatova.
  3. Po vyjmutí řízků z oleje je necháme okapat na ubrousku.
Tip: Podáváme s bramborovým salátem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře