Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smetanová dýňová polévka

Receptynakazdyden.cz
Výborná dýňová polévka s pomerančovou šťávou, fenyklem a anýzovým likérem. Vyzkoušejte oblíbenou polévku na netradiční způsob!
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 300 gramů dýně
  • 200 gramů červená paprika
  • 2 cibule
  • 2 fenykly
  • 50 mililitrů anýzového likéru
  • 200 mililitrů smetany na vaření
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujon kuřecí
  • 200 mililitrů pomerančové šťávy
  • 1 lžička bílého pepře
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťáva z půlky citronu

Příprava

  1. Cibuli, česnek, papriku a fenykl dejte na cca 20 minut do trouby rozehřáté na teplotu 190 stupňů.
  2. Poté veškerou zeleninu oloupejte.
  3. V hrnci osmažte na olivovém oleji jednu cibuli, přidejte koření, chvíli smažte a poté přidejte připravenou upečenou zeleninu.
  4. Vše zalijte 500 ml vody a 200 ml pomerančové šťávy, přidejte smetanu, kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí a koření, vše za stálého míchání přiveďte k varu a zvolna vařte po dobu 10 minut.
  5. Polévku důkladně rozmixujte a poté sceďte skrz drobné síto, dochuťte solí, cukrem, citrónovou šťávou a anýzovým likérem.
  6. Servírujte se lžící smetany navrchu posypanou čerstvě posekanou petrželovou natí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře