Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smetanová houbová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 35 dekagramů hub z konzervy krájených, 1 konzerva
  • 2 kusy mrkve
  • 1 kus kedlubna malá
  • 1 kus cibule
  • 1,5 dl zakysané smetany malý kelímek
  • 1 lžíce mouky
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kolečka a kedlubnu na kostičky. Houby vyklopíme do cedníku a propláchneme studenou vodou.
  2. V hrnci na teoše oleje podusíme cibulku, hodíme na ni cibuli, kedlubnu a houby, pár minut dusíme.
  3. Zeleninu zalijeme asi 1,5 l vody, poté když už vře, přidáme bujón, špetku pepře a pod pokličkou vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. V průběhu můžeme podle chuti dosolit.
  4. Zakysanou smetanu smícháme s lžící mouky, poté přidáme 2 naběračky polévky. V pořádku to je, pokud je hmota hladká.
  5. Polévku zahustíme smetanovou směsí tak, že ji pomalu přiléváme za stálého míchání do polévky, přivedeme opět k varu a během 2 minut dovaříme.
Tip: Pokud použijeme čerstvé houby, příprava polévky potrvá stejnou dobu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře