Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smetanová polévka s vínem a kopečky šlehačky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

polévka

ozdoba - kopečky šlehačky

  • 2 dl smetana (30% tuku)
  • 1 lžíce moučkový cukr

Příprava

  1. Pyramidové sáčky zalijeme 5 dl vroucí vody a vínem a necháme je 3 minuty vylouhovat. Poté vytáhneme sáčky ze směsi vína a čaje a přidáme skořici, hřebíček, tence oloupanou citrónovou kůru a uvedeme do varu.
  2. Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studené vody, přidáme žloutek a vlijeme do polévky. Když směs začne vřít, vlijeme smetanu (smíchanou s trochou horké polévky) a stáhneme z ohně.
  3. Na šlehačkové kopečky použijeme studenou smetanu přímo z lednice, ušleháme z ní pevnou šlehačku, přidáme práškový cukr a sáčkem na zdobení nastříkáme na smetanovou vinnou polévku kopečky ve tvaru růžic. Zdobíme kořením a čerstvou mátou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře