Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Smetanové lišky v nudlích
Hodnocení uživatelů :
5 minut
10 minut
2 porce Snadné
Ingredience
- 10 dekagramů čerstvé houby - liška obecná
- 2 dl smetana ke šlehání
- 1/2 balení široké nudle
- 1 kusu oříšek másla
- dle chuti sůl
- dle chuti mletý kmín
Příprava
- Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky. Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut. Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení chutí obsažených surovin.
- Do pánve přidáme k liškám a smetaně uvařené a okapané široké nudle. Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme, čímž omáčka krásně ulpí na nudlích. Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře.
Žádný nový komentář.