Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smetanové lišky v nudlích

Hodnocení uživatelů:
5 minut 10 minut 2 porce Snadné

Ingredience

  • 10 dekagramů čerstvé houby - liška obecná
  • 2 dl smetana ke šlehání
  • 1/2 balení široké nudle
  • 1 kusu oříšek másla
  • dle chuti sůl
  • dle chuti mletý kmín

Příprava

  1. Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky. Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut. Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení chutí obsažených surovin.
  2. Do pánve přidáme k liškám a smetaně uvařené a okapané široké nudle. Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme, čímž omáčka krásně ulpí na nudlích. Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře