Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smetanové roštěnky

Hodnocení uživatelů:
15 minut 120 minut 4 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 4 plátky Roštěnky
  • 1 lžička sůl a pepř
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • 4 lžíce olivový olej
  • 150 gramů mrkev
  • 100 gramů celer
  • 1 kus Naťová cibulka
  • 20 gramů máslo
  • 400 mililitrů 12% smetana
  • 1 lžíce Světlá jíška
  • 100 gramů sladkokyselá okurka

Příprava

  1. Roštěnky s naříznutými okraji naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme citronovou šťávou, olejem a necháme několik hodin rozležet.
  2. Zeleninu nakrájíme na nudličky (můžeme použít i mraženou)
  3. Rozehřátou pánev potřeme olejem, maso na ní z obou stran opečeme a uložíme v teple
  4. Do pánve přidáme máslo, nakrájenou bílou část cibulky, mrkev, celer a zelenou část cibulky. Lehce vše opečeme.
  5. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, zahustíme jíškou a krátce povaříme.
  6. Nakonec do omáčky přidáme na nudličky nakrájené okurky a jen krátce prohřejeme.
Tip: Podle chuti zakápneme citrónovou šťávou
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře