Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smetanovo-jablečná kaše

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 25 minut 4-5 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 10 jablek
  • 2-2,5 dl smetany na vaření
  • 3-4 lžíce mouky
  • 3-4 lžíce cukru
  • 0,5 citronu (šťáva)
  • 2-3 lžičky hřebíčku
  • 5-6 kusů celé skořice

Příprava

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, které pak ještě překrojíme. Snažme se o to, aby kousky byly stejné. (Když budou mezi kousky velké rozdíly, malé se rozvaří a velké zůstanou tvrdé).
  2. Kousky jablek přendáme do hrnce, vymačkáme na ně citrón, přidám cukr, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou, aby vše bylo ponořeno a vaříme asi 10 minut doměkka.
  3. Zatímco se vaří jablka, dáme mouku do misky, po troškách přidáme smetanu a ručním šlehačem mícháme dohladka.
  4. Když jsou jablka měkká, sundáme je z ohně a za stálého míchání opatrně přidáváme smetanu s moukou. Na chvíli ještě vrátíme na oheň a přivedeme k varu.
Tip: Za studena podáváme k pečeným masům.
Tip: Použijeme-li citron, jablka nezhnědnou, ale ponechají si svou přirozenou barvu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře