Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Smetanovo-sametová míchaná vejce

Hodnocení uživatelů:
3 minut 5 minut 2 porce Snadné

Ingredience

  • 6 vajec (nejlépe domácí)
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • dle chuti sůl, pažitka případně slanina na opečení
  • 1 lžička másla

Příprava

  1. Vejce rozklepneme do větší misky a lehce rozkvedláme. Přilijeme do směsi smetanu a ještě lehce promícháme, aby se smetana s vejci pěkně spojila. Lehce osolíme.
  2. Na teflonové pánvi si necháme rozpustit lžičku másla a vlijeme do pánve vaječno-smetanovou směs. Nyní začneme shrnovat tuhnoucí směs od okraje do středu pánve a to po celém obvodu dokud všechna směs není lehce hustá.
  3. Poté pánev odstraníme ze zdroje tepla a ještě několikrát shrneme od okraje a podáváme ještě „nevysušená“ míchaná vejce s čerstvě nasekanou pažitkou nebo i dokřupava opečenou slaninou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře