Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sněhový dort s borůvkami

Receptynakazdyden.cz
Výborný koláč v křehkém těsta s pořádnou porcí borůvek a úžasnou sněhovou peřinkou!
Hodnocení uživatelů:
40 minut 50 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto - křehké

  • 150 gramů hladké mouky
  • 50 gramů moučkového cukru
  • 100 gramů rostlinného tuku Hera
  • 1 vaječný žloutek
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

těsto - šlehané

  • 1 vejce
  • 1 vaječný žloutek
  • 60 gramů krupicového cukru
  • 60 gramů polohrubé mouky
  • 2 lžíce solamylu
  • 100 gramů borůvek

zdobení

  • 2 vaječné bílky
  • 100 gramů krupicového cukru

Příprava

  1. Těsto I (křehké): Z prosáté mouky, cukru, změklé Hery a žloutku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a 30 minut necháme v chladu odpočinout.
  2. Těsto II (šlehané): Vejce a žloutek vyšleháme s cukrem do pěny. Zlehka vmícháme mouku prosátou se solamylem a nakonec očištěné borůvky.
  3. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Křehké těsto rozválíme na kulatý plát a formu jím vyložíme. Navrch naneseme těsto s borůvkami. Koláč pečeme při 180 °C asi 30 minut.
  4. Z bílků a cukru připravíme tuhý sníh a rozetřeme ho na předpečený koláč. Formu vrátíme do trouby a bezé necháme při 160 °C asi 20 minut zapéct.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na koláče, bábovky nebo dorty!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře