Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sněhový dortík

Hodnocení uživatelů:
15 minut 90 minut 8 porcí Náročné

Ingredience

Sněhový povrch

Korpus

  • 4 kusy vejce
  • 200 gramů sádlo
  • 200 gramů práškový cukr
  • 1/2 lžičky strouhaná citronová kůra
  • 1/4 litru mléka
  • 500 gramů polohrubé kouky
  • 1 sáček prášku do pečiva

Krém

  • 1 kus vanilkový puding
  • 1 sklenička marmeláda

Příprava

  1. Žloutky vyšleháme s dobrým sádlem s cukrem do pěny.
  2. Přidáme kůru, mléko, mouku a prášek do pečiva a lehce zamícháme tuhý sníh z bílků.
  3. Formu dobře vymažeme a vysypeme moukou a pečeme při teplotě 160°C přibližně hodinu.
  4. Vychladlý korpus rozdělíme na 4 díly a prokládáme pudingem a marmeládou.
  5. Ozdobíme sněhem, který necháme krátce zapéct.
Tip: Místo marmelády můžeme použít ovoce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře