Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Špagety Gran Moravia sypané piniovými oříšky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 1/2 balení špagety
  • 250 mililitrů sladká smetana na vaření
  • 100 gramů sýr Gran Moravia
  • 50 gramů tavený sýr Oro di Moravia
  • 6-8 kusů bazalka
  • 20 gramů čerstvé máslo
  • 2 kusy žloutek
  • 1 lžíce piniové oříšky

Příprava

  1. Smetanu nalijeme do malého rendlíku a pomalu přivedeme k varu. Následně přisypeme nadrobený sýr Gran Moravia a necháme pomalu rozpustit. Jde to pomalu, a proto si pro jeho změknutí pomůžeme tak, že za pomocí ponorného mixeru vytvoříme krásně celistvou tekutou sýrovo-smetanovou směs. Tuto základní směs přelijeme do misky, kterou máme připravenou nad vodní lázní a do této ještě teplé směsi přidáme tavený sýr a syrové žloutky.
  2. Rychle, ale pečlivě šleháme metličkou ve vodní lázni, dokud nezačne směs houstnout, což znamená, že žloutky se nám uvařily, tavený sýr rozpustil a došlo tak k tolik očekávanému zahuštění. Omáčku zjemníme přidáním čerstvého másla, které zašleháme po jeho rozpuštění do sýrové směsi. Nasekáme si na jemno lístky čerstvé bazalky a vmícháme je do sýrové omáčky.
  3. Solit není vůbec třeba, jelikož sýr Gran Moravia je dosti slaný. Omáčka je hustější a proto je ideální špagety uvařené dle návodu na obalu vložit do mísy a smíchat s omáčkou, která se díky své hustotě „nabalí“ na špagety. Pro exotickou chuť pokrmu posypeme hrstí piniových oříšku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře