Španělská polévka s chorizem a červenými fazolemi

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Připravte si skvělý recept na španělskou polévku plnou zeleniny a úžasné klobásky chorizo!
Španělská polévka s chorizem a červenými fazolemi
15 minut 45 minut 8 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem Nelze


Ingredience

  • vepřových žebírek - 400 gramů
  • klobásy chorizo (nakrájená na kolečka) - 200 gramů
  • sterilovaných červených fazolí (nebo předem namočených) - 200 gramů
  • mrkve - 2
  • červená sladká paprika - 1
  • cukety - 200 gramů
  • kmínu - lžíce
  • mletého koriandru - 1 lžíce
  • pálivé papriky - 1 lžička
  • cibule - 2
  • brambory - 2
  • posekané stroužky česneku - 2
  • plechovka rajčat - 1
  • Knorr Bohatý bujon hovězí - 2 kalíšky

Příprava

  1. Žebírka smažte v hrnci na lehce rozehřátém oleji.
  2. Klobásu chorizo osmažte ve stejném hrnci spolu s žebírky. Následně nakrájejte mrkev na poloviční plátky, cibuli a papriku na kostičky a přidejte je k masu.
  3. Vše smažte několik minut. Přidejte koření (pálivou papriku, česnek, kmín a mletý koriandr) a rajčata z plechovky.
  4. Vše zalijte 1l hovězího vývaru připraveného ze 2 kalíšků. Brambory nakrájejte na kostičky a spolu s červenými fazolemi a 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Hovězí přidejte k polévce a vařte ji cca 40 minut.
  5. Nakonec nakrájejte cuketu na poloviční plátky, přidejte ji k polévce a vařte už jen 5 minut. V případě potřeby dochuťte hotovou polévku špetkou soli.
Tip: Vyzkoušejte i další skvělé recepty na polévky!
Tisk Zavřít