Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Špenát na másle po francouzsku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 2 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 25 dekagramů špenátu čerstvého
  • 1 dekagram másla
  • 3 lžičky soli
  • 5 dl smetany ke šlehání
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce celozrnné ovesné mouky
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Špenát v cedníku důkladně propláchneme, aby v něm nezbyla zrnka písku, posléze necháme okapat. Současné dáme na pánev rozpouštět máslo.
  2. Na rozpuštěné máslo hodíme čerstvý, opláchnutý špenát, který se během chvilky rozpadne, takže ho často mícháme.
  3. Nakrájíme 3 stroužky česneku. V menší skleněné misce smícháme 2 lžíce celozrnné ovesné mouky se smetanou a rozmícháme směs dohladka, poté vlijeme ke špenátu. Necháme chvilku probublat a je hotovo. Podáváme horké.
Tip: Abychom dosáhli výrazné chuti, pracujme s čerstvými surovinami.
Tip: Je chutný se sekanou a topinkou!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře