Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Špenátová polévka

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchý recept na skvělou špenátovou polévku s vařeným vejcem a krutony.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1.5 litrů vody
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 500 gramů mraženého špenátu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 vejce (uvařené natvrdo)
  • 4 lžíce másla nebo margarínu Rama
  • 4 lžíce ochucených chlebových krutonů

Příprava

  1. Špenát rozmrazte. Po rozmrazení nechte odkapat přebytek vody.
  2. Mouku orestujeme na tuku. Je třeba dávat pozor, aby se tuk nepřipálil, protože jídlo pak nebude chutné ani zdravé.
  3. Ve vroucí vodě nechte rozpustit Knorr Bohatý bujón.
  4. Do jíšky přidejte špenát a muškátový oříšek, zalijte vývarem a za důkladného míchání metličkou vařte 10 minut.
  5. Dochuťte dle vlastní chuti a servírujte s vejci nakrájenými na čtvrtky a posypané chlebovými krutony.
Tip: Chlebové krutony si můžete připravit podle tohoto receptu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře