Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Špenátová polévka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 1 balení špenát
  • 1 kus cibule
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce olej
  • 1/4 litr vývar hovězí nebo z masoxu
  • 1/4 litru mléko
  • 1 špetka sůl, pepř
  • 1 stroužek česnek

Příprava

  1. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem z masoxu a řádně rozmícháme. Vložíme špenát a krátce povaříme. Přidáme mléko a ochutíme kořením.
  2. Nasucho opečeme kostičky rohlíku a nasypeme na hotovou polévku.
  3. Do polévky můžeme přidat trochu smetany na zjemnění.
Tip: Podáváme s krutony.
Tip: Můžeme zjemnit polévku smetanou.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře