Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Špenátový věnec

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 50 minut 12-15 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 200 gramů špenátu mraženého
  • 400 gramů hladké mouky
  • 1 balení droždí instantního
  • 1 lžička soli
  • 75 mililitrů vody
  • 5 lžic oleje
  • 300 gramů cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 80 gram rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • 10 dekagramů sýra

Příprava

  1. špenát necháme rozmrazit, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plech pokryjeme pečícím papírem, troubu předehřejeme. Přípravu plnky začneme tím, že v pánvi rozehřejeme olej a podusíme na něm cibuli. Přidáme rajčatový protlak, sůl. pepř, mletou papriku a necháme vychladnout. Těsto začneme tím, že smícháme mouku s droždím a přesijeme do mísy. Přidáme špenát a zbytek ingrediencí, poté hnětačem nejdříve na nízkou a postupně až na nejvyšší rychlost zpracováváme do hladkého těsta. Těsto poté na pomoučněné pracovní ploše ještě prohněteme a následně rozválíme do placky o velikosti 50x30 cm.
  2. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme cibulovou masu tak, že na okrajích vynecháme tak asi 1 cm, poté posypeme sýrem. Z delší strany srolujeme, přendáme do na plech až válce vytvoříme věnec.
  3. Věnec necháme odpočívat 15 minut, poté nakrojíme tak, abychom naznačili 16 plátků, opatrně abychom těsto neprořízli zcela a přetřeme olejem. Plech vložíme do střední části trouby a pečeme. V horkovzdušné troubě na 180 stupňů 40 minut nebo při obyčejném pečení shora i zdola na 195 stupňů.
Tip: Náplň lze měnit podle chuti, není dobré těsto přeplnit, protože pak praská.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře