Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Srdíčka s krémem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 12 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 2 kusy vejce
  • 120 gramů moučkový cukr
  • 100 gramů hladká mouka
  • 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
  • 50 gramů nastrouhané vlašské ořechy

krém

zdobení

  • 200 gramů bílá marcipánová hmota
  • růžová potravinářská barva
  • 100 gramů tmavá čokoládová poleva
  • 30 gramů bílá čokoládová poleva

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a 5 lžícemi horké vody vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a najemno nastrouhané ořechy. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12 minut.
  2. Po upečení korpus lehce pomoučníme a překlopíme na utěrku. Po vychladnutí z něj odtrhneme papír a rozkrojíme na polovinu.
  3. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Když zchladne, elektrickým robotem ho rozšleháme a postupně do něj zašleháme kousky změklé Hery. Krém ochutíme nahrubo nasekanými ořechy a rumem. Spojíme jím obě poloviny korpusu a dáme do chladničky ztuhnout.
  4. Poté ze slepených korpusů formičkou vykrájíme srdíčka. Polovinu marcipánové hmoty obarvíme narůžovo, tence rozválíme a zabalíme do ní polovinu srdíček.
  5. Zbytek hmoty rozválíme a zabalíme do ní zbylá srdíčka, která pak namočíme do rozehřáté tmavé polevy a necháme ztuhnout. Bílou čokoládovou polevu rozehřejeme a pomocí malého papírového kornoutku ji shora nastříkáme po obvodu všech srdíček. Necháme je opět v chladničce ztuhnout.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře