Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šťavnatá vepřová krkovice s dušeným špenátem a vařenými bramborami

Receptynakazdyden.cz
Obohaťte šťavnatou krkovici Bohatou masovou šťávou a vytvořte si rychlé a chutné jídlo.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut Snadné

Ingredience

  • 300 g vepřové krkovice
  • 1 kalíšek Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa
  • 220 g čerstvých špenátových listů
  • 1 menší cibule nakrájená na jemno
  • 1 stroužek posekaného česneku
  • špetka soli
  • 5 lžic olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • 750g menších brambor
  • 1 lžíce sušeného tymiánu

Příprava

  1. Brambory očistíme, rozkrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě, až budou poloměkké. Rozehřejeme si pánev se 2 lžícemi olivového oleje, přidáme uvařené brambory a opékáme do zlatova. Chviličku před koncem opékání přidáme sušený tymián, který necháme v trošce oleje rozvonět.
  2. Maso lehce rozklepeme a vmasírujeme lžíci olivového oleje. Necháme 10 minut odpočinout.
  3. Mezitím si připravíme špenát. Na rozpálenou pánev dáme pokrájenou cibulku, až zesklovatí tak přidáme posekaný česnek a omyté listy špenátu, chvilku restujeme a špenát je hotový.
  4. Na druhé pánvi opečeme maso z obou stran, maso vyndáme a do výpeku přilijeme 250ml teplé vody. Přidávejte postupně pomocí polévkové lžíce obsah kalíšku Bohaté masové šťávy na tmavá masa a pomocí metličky vše rozmíchejte. Nechte 2 minuty povařit. Odstavte pánev a ihned servírujte k masu se špenátem a opečenými bramborami.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře