Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Steak Chuck Tender s fazolkami a slaninou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 2 porce Středně obtížné Velmi pálivé S masem

Ingredience

  • 340 gramů hovězí kulaté plece – Chuck Tender US
  • špetka balení kořenící mlýnek Kotányi- Birdseye Chilli se solí
  • 1 balení mražené (čerstvé) zelené fazolky
  • 10 dekagramů slanina
  • dle chuti hrubozrnná mořská sůl, olej

Příprava

  1. Steaky osušíme papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty. Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým chilli kořením.
  2. Steak děláme poté na pánvi při vysoké teplotě. Opékáme nezakryté a to z každé strany 5 minut. Po této době je steak krásně růžový. Steak vyjmeme z pánve a dáme a zabalíme do připraveného alobalu. Necháme 5 minut odpočnout, aby došlo k stejnoměrnému rozložení šťávy a steak byl celý šťavnatý.
  3. Před podáváním steaky osolíme hrubozrnnou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou předvařené mražené zelené fazolky, které krátce orestujeme na opečené libové slanině s jedním stroužkem česneku.
Tip: Úžasný steak z úžasně šťavnatého masa.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře