Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Steak Chuck Tender s fazolkami a slaninou
Hodnocení uživatelů :
10 minut
10 minut
2 porce Středně obtížné Velmi pálivé S masem
Ingredience
- 340 gramů hovězí kulaté plece – Chuck Tender US
- špetka balení kořenící mlýnek Kotányi- Birdseye Chilli se solí
- 1 balení mražené (čerstvé) zelené fazolky
- 10 dekagramů slanina
- dle chuti hrubozrnná mořská sůl, olej
Příprava
- Steaky osušíme papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty. Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým chilli kořením.
- Steak děláme poté na pánvi při vysoké teplotě. Opékáme nezakryté a to z každé strany 5 minut. Po této době je steak krásně růžový. Steak vyjmeme z pánve a dáme a zabalíme do připraveného alobalu. Necháme 5 minut odpočnout, aby došlo k stejnoměrnému rozložení šťávy a steak byl celý šťavnatý.
- Před podáváním steaky osolíme hrubozrnnou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou předvařené mražené zelené fazolky, které krátce orestujeme na opečené libové slanině s jedním stroužkem česneku.
Tip: Úžasný steak z úžasně šťavnatého masa.
Žádný nový komentář.