Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Steak s pepřovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 500 gramů svíčková
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón na Guláš
  • 10 lžic suchého červeného vína
  • 3 cibule šalotky
  • 1 lžíce hořčice Dijon
  • 2 lžíce smetany 30%
  • 1 lžíce drceného černého pepře
  • 80 gramů zeleného nakládaného pepře
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a opečte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po opečení posypte špetkou soli.
  2. Vařící vodou zalijte zrna zeleného pepře a po několika minutách je sceďte.
  3. Na stejném oleji nechejte zesklovatět na jemno nakrájené cibule šalotky.
  4. Následně přilijte víno, přidejte hořčici a zelený pepř. Duste, dokud se polovina vína nevypaří.
  5. Přidejte Knorr Bohatý bujón na Guláš a smetanu. Vařte, dokud omáčka nebude hustá. Steaky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře