Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Steak s pepřovou omáčkou
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
10 minut
20 minut
4 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 500 gramů svíčková
- 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón na Guláš
- 10 lžic suchého červeného vína
- 3 cibule šalotky
- 1 lžíce hořčice Dijon
- 2 lžíce smetany 30%
- 1 lžíce drceného černého pepře
- 80 gramů zeleného nakládaného pepře
- 1 špetka soli
- 2 lžíce olivového oleje
Příprava
- Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a opečte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po opečení posypte špetkou soli.
- Vařící vodou zalijte zrna zeleného pepře a po několika minutách je sceďte.
- Na stejném oleji nechejte zesklovatět na jemno nakrájené cibule šalotky.
- Následně přilijte víno, přidejte hořčici a zelený pepř. Duste, dokud se polovina vína nevypaří.
- Přidejte Knorr Bohatý bujón na Guláš a smetanu. Vařte, dokud omáčka nebude hustá. Steaky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.
Žádný nový komentář.