Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Steak z hovězího pupku – flank steak

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 1 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 200 gramů hovězího pupku
  • dle chuti hrubozrnná sůl, olej
  • špetka koření - mlýnek Jamie Oliver- Chilli směs Hot & Smoky

Příprava

  1. Steak osušíme papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty. Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak lehce potřeme olejem, aby na něm dobře držela hrubozrnná sůl a koření. Steak tedy osolíme a za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým chilli kořením.
  2. Steak děláme poté na pánvi při vysoké teplotě. Opékáme nezakryté a to z každé strany 6 minut. Po této době je steak středně syrový a trochu tužší. Steak vyjmeme z pánve a dáme do maximálně rozpálené trouby na 15 minut dopéct.
  3. Po této době steak vyjmeme a zabalíme do připraveného alobalu. Necháme 5 minut odpočnout, aby došlo k stejnoměrnému rozložení šťávy a steak byl celý šťavnatý. Jelikož steak z pupku je trošku tužší tak jej krájíme těsně před servírováním přes vlákno na plátky cca 5 mm silné. Příloha opečené tousty, nebo čerstvý chléb či jen zeleninový salát.
Tip: Důležité je hotový steak nakrájet přes vlákna na tenké a šťavnaté plátky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře