Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Steak z vepřové panenky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 3 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 500 gramů steaky z vepřové panenky
  • dle chuti mořská sůl, čerstvě mletý pepř čtyř barev
  • 3 plátky Lopenická slanina
  • dle potřeb olivový olej
  • dle potřeb cibule žlutá a červená
  • dle potřeb brambory

Příprava

  1. 3 steaky z vepřové panenky (150-200g/ks) odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na tři stejné steaky cca 2-3 cm vysoké, a jemně poklepeme klouby naší sevřené pěsti. Steaky potřeme olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme. Na nepřilnavou pánev si dáme opéct tři plátky Lopenické slaniny do křupava. Po opečení slaninu dáme bokem. Na pánev, kde nám zůstal slaninový výpek – tedy dostatek tuku pro opečení steaků, vložíme všechny tři steaky a opékáme z každé strany cca 3 - 5 minut (dle požadované propečenosti steaku).
  2. Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Vhodnou přílohou jsou cibulové brambory, které si připravíme tak, že oloupané syrové brambory nakrájíme na silnější plátky (cca 8 plátků na porci) které předem osolíme a opepříme a tyto vkládáme skoro na „stojáka“ do vhodné zapékací misky střídavě s cibulí. Vše následně ještě osolíme a opepříme a dáme péct dokud brambory nebudou krásně měkké a křupavé.
  3. Při servírování brambory přelijeme domácí tatarkou (majonéza, kyselá okurka, červená cibule, hořčice, sůl, pepř) a nezbytně doplníme usmaženým volským okem a křupavým plátkem opečené Lopenické slaniny.
Tip: Vynikající rychlovka, která nikoho neurazí a chuťové pohárky jistě potěší.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře